Torr hud? tips och produkter!

  1. Rosebud Salve. Den ultimata lösningen. Tvätta ansiktet noga innan du skall sova. Smörj in de torraste delarna i ditt ansikte med ”salvan” och på morgonen tvättar du av ansiktet som vanligt. Upprepa detta några nätter i rad.
  2. HTH Body Creme Orginal. För drygt 60 kronor får du en märkbart mjukare hy. Smörj in dig morgon och kväll i ett par dagar för bästa effekt. Vi testade även att använda denna creme i ansiktet vilket fungerade bra! Undvik dock att smörja in dig om du redan har feta partier i ansiktet.
  3. Becur Repair, för barn. Becur Repair är ett skum du kan köpa på Apoteket. Den är för bebisars torra hy men såklart får vuxna använda den också.
    Smörj in huden med skummet, upprepande gånger för bästa effekt. Skummet stärker och reparerar huden. Detta skum är bäst för dig som har ”normalt torr” hy. Alltså bör du satsa på det första eller andra tipset på listan om din hy är riktigt, riktigt torr.

Tips på övriga produkter som du kan testa…

Mario Badescu Special Healing Powder – Ett puder som döljer röd, irriterad hud men som även hjälper och lugnar huden.

HealthAid Green Tea Extract – Grönt te är bra för hälsan. Är du dock inget ”te-freak” kan du köpa grönt te i tablettform.

100% Pure Facial Peel Mask – En peeling som sägs göra din hy mer livfull!

  Nattcreme – varför?