1. Investera i en riktigt bra hårinpackning, oftast är prislappen en guide på vad som är bra, men gå gärna till en frisör och be om professionell hjälp. Gör inpackningen två gånger i veckan.
  2. Klipp topparna. Ett riktigt slitet hår med kluvna toppar växer sig inte starkt då de slitna hårtestarna gå av. Klipp dig ett par gånger om året, men endast ett par cm.
  3. Gör en hårkur på salong. Om du vill ge håret en superbehandling finns det keratinbehandlingar som ger ett otroligt skydd och stadga till ditt hår. Behandlingen kostar ett par tusenlappar och håller i tre månader. I gengäld får du ett lent, lättutredligt hår som är extra starkt.
  4. Ta vitamintillskott, särskilt B vitamin. B vitamin hjälper ditt hår att bli starkare och få mer glans. I multivitamintillskott brukar dagsdosen av B vitamin ingå.
  5. Massera hårbotten dagligen. Att massera hårbotten minskar inte bara stress, även blodcirkulationen kommer igång och kan få håret att växa lite snabbare.
  6. Var rädd om håret. All styling med värme sliter otroligt mycket på håret, om du använder värmestyling bör du ha ett riktigt bra värmeskydd. Vanliga schampon innehåller sulfater som är väldigt uttorkade för håret, satsa därför på ett sulfatfritt schampo.
  Kan manligt håravfall botas?