1. Ät tillräckligt med mat. Hoppar man över de viktiga målen som frukost, lunch och middag kan man få sug efter sötsaker senare under dagen. Försök att äta fibrer, protein och nyttiga fleromättade fetter din vardagliga kost, så ska du se att suget efter onyttigheter minskar.
  2. Rensa skåpen på sötsaker. Livsmedel som kakor, choklad och flingor är lätt att äta för mycket av. En kaka blir lätt fyra, och en skål med flingor kan lätt fyllas på. Finns inte det du är sugen på hemma, är det mycket lättare att stå emot sötsuget.
  3. Låt inte törst lura dig. På eftermiddagen efter lunch kan man känna sig sugen eller hungrig på något. Låt inte dessa känslor lura dig, det kan vara så att du är uttorkad och behöver tillföra kroppen vätska. En kopp te med lite honung i eller ett stort glas vatten kan stilla ditt sötsug.
  4. Håll koll på tiden. Efter en måltid, vänta 20 minuter innan du tar en extra portion eller en efterätt. Ofta hinner suget gå över på 20 minuter och du hinner också tänka efter om du verkligen är hungrig eller om det är något annat som gör att du vill ta en kaka efter lunchen.
  5. Var inte för hård mot dig själv. Skulle du råka sätta i dig ett helt kakpaket, två liter glass eller tre skålar med flingor är det inte hela världen. Ta nya tag, alla kan göra misstag.
  6 livsmedel du tror är nyttiga…