Varför man blir brun

I stället för solens strålar är det istället dihydroxyaceton (DHA) som färgar huden brun, helt utan att skada huden. DHA är ett naturligt sockerämne som reagerar med aminosyror i det yttersta hudlagret vilket då ger den gyllenbruna effekten. Brun utan sol är det enkla sättet att hålla sig brun året om utan att utsätta sig för skadlig UV-strålning.

Solkysst hud utan risk för cancer

Det finns inga dokumenterade risker eller skador med brun utan sol, det värsta som kan hända är att färgen blir ojämnt applicerad eller att färgen inte blir så bra som du hade hoppats på. Det man ska komma ihåg är att brun utan sol inte skyddar mot solens skadliga strålar. Du måste alltså smörja in dig med SPF trots din gyllenbruna färg.

Vissa kan uppleva att huden på kroppen blir torr av brun utan sol. Andra kan tycka att huden i ansiktet blir sämre. Det är viktigt att hålla goda hudvårdsrutiner och satsa på en högkvalitativ brun utan sol produkt till ansiktet.

DHA applikation

Börja med att skrubba kroppen ordentliget. Ska du behandla ansiktet kan du peela med din peelingkräm. Torka kroppen noga och ta sedan en vanlig bodylotion som du smörjer in på utsatta delar på din kropp. Sådana områden är fotknölar, knä, armbåge och hårfäste. Ta sedan en klick och smörj in dig noggrant. Börja med fötterna och arbeta dig uppåt.

När du är klar, tvätta händerna! Låt sedan produkten torka in innan du sätter på dig mörka kläder.

Färgen håller i ca fyra dagar.

  Snabb Make Up