Åtta timmar framför datorn kan göra att din hud känns matt och livlös. Som tur är finns enkla knep för att se och känna sig snygg trots timmar framför skärmen.

6 lätta tips för att hålla huden återfuktad

  • Ta mikropauser. Sitt max två timmar i sträck framför skärmen. Sträck sedan på kroppen och räck ut armarna upp mot taket. Gäspa och dra in rikligt med luft i lungorna. Veva med armarna ett par gånger och vippa med fötterna. Detta gör att blodcirkulationen sätter igång och syretillförseln ökar i hudens celler.
  • Drick vatten. Man kan lätt glömma att dricka vatten när man arbetar framför skärmen. Ta med en flaska vatten eller ha en tillbringare med vatten bredvid datorn så förhindrar du att bli uttorkad. Drick ett par glas vatten om dagen.
  • Ät frukt. Frukt innehåller antioxidanter, vitaminer och vätska som hjälper till att hålla din hud vital och återfuktad. Ha ett par frukter vid din arbetsplats och ta en frukt innan lunch och en frukt på eftermiddagen. Ofta är det då energin är som lägst.
  • Återfukta huden. En skön och sval ansiktsspray kan pigga upp trött hud och göra underverk. Det finns många ansiktssprayer på marknaden som man kan använda med fördel över ett sminkat ansikte. Ta för vana att spraya huden ett par gånger per dag för att öka hudens fräschör och vitalitet.
  • Utnyttja lunchrasten. Försök komma ut minst en halvtimme under arbetsdagen. Ta lunchen till att få i dig frisk luft och solsken. Ta gärna en snabb promenad. Det livar upp både kropp och själ.
  • Byt kaffet mot te. Kaffe har en urindrivande effekt och kan i större mängder verka uttorkande på huden. Byt ut kaffet mot te som är mindre vätskedrivande men ändå uppiggande.
  Hudföryngring