Planera in tiden

Det kan vara svårt att hitta tid till träningen, att först åka till jobbet, sedan hem och sedan vidare till träningen kan få vem som helst att tappa motivationen. Försök hitta tid innan jobbet, eller under arbetstid/lunchrast. Packa alltid träningsväskan kvällen innan och ställ den innanför dörren, du kan inte missa den på det sättet!

Det är inte kul att träna ensam

Är du en social person som inte gillar att träna ensam? Boka in en gruppträning, du träffar nya människor samtidigt som du tränar hela kroppen. Om gymmet är mer lockande, ta med en vän. Att ha en träningskompis gör också att du får svårare att avboka träningen.

Vinn över sötsuget

Tröttheten kommer ofta efter lunch och då är det lätt att ta en kaka, bulle eller gå till närmaste butik och köpa en stor chokladkaka. Du löser problemet genom att bunkra upp med frukt, bär och nötter. Frukten stillar sötsuget och nötterna är en bra källa till protein och nyttiga fetter.

träning

Bär snygga träningskläder

Om du köper snygga träningskläder kommer du ha svårt att låta bli gymmet och visa upp din nya outfit! Sätt mål och belöna dig själv när du nått ditt mål. Om du har tränat tio gånger under en månad kanske du kan köpa en ny top eller en fin träningsväska, hitta mål som passar just dig!

Regelbunden motion

Halsaisamverkan rekommenderar 30 min motion dagligen i samband med hälsosamma kostvanor. Fysisk aktivitet är avgörande för din viktminskning och för att behålla vikten. Om du inte rör på dig kommer du inte att ha så mycket utrymme för flexibilitet som du antagligen skulle vilja. Det viktigaste är att du hittar en motionsform som passar dig för att du ska behålla dina goda vanor på lång sikt. En promenad, en löp- eller cykeltur eller kanske ett gympa pass är alldeles utmärkt motion, under förutsättning att det faktiskt blir av. Högintensiv konditionsträning är viktig om man vill optimera och maximera sin prestationsförmåga, men det behövs inte vid motionsträning.

  Introduktion till styrketräning

Hålla vikten

Att hålla en bra vikt kan vara lika svårt som att gå ner i vikt om inte svårare. Många viktminskningsveteraner vet att när de väl når den där hägrande målvikten så förlorar den lite av sin magi och gamla vanor letar sig tillbaka. Genom att följa ett kostprogram där du kan äta allt blir det lättare att hålla vikten på lång sikt. Att fortsätta leva som man lärt hos Halsaisamverkan är inte speciellt svårt eftersom allt är tillåtet och man redan under viktminskningsfasen lär sig att man kan äta sådant som man själv gillar och uppskattar. En hälsosam livsstil med bra matvanor och regelbunden motion är vad som krävs för en bra vikt.