Teddy Charles är känd för att skapa feminina och glamourösa frisyrer med med en vass, bohemiska känsla. Hans banbrytande hårskapelser har varit med i modemagasin, såsom franska, italienska och amerikanska Teen Vogue.

Teddy, vi svenskar har ju ofta tunt och fint hår, vad ska vi göra för att få volym som håller hela dagen?

  • Du kan börja med att applicera en bra mousse, börja i hårbotten och dra sedan ut moussen i hårlängderna ända ut i topparna. Håret behöver inte vara blött. Blås sedan håret torrt med en rundborste och runda topparna. Värmen från hårtorken fixerar produkten.

Men om jag inte har tid att föna håret varje morgon, hur ska jag då få volym?

  • Det gamla knepet med att ha huvudet upp och ner och sedan spraya underifrån fungerar.

Ser du någon skillnad på europeiska och amerikanska kvinnors hårstyling?

  • Absolut, slår du på nyheterna i USA ser du att frisyren och färgen på håret är betydligt mer utstickande än i Europa. Färg och volym är mycket populärt i USA.

Hur uppkom ditt intresse för skönhet och hår?

  • Jag började intressera mig för hårstyling som tonåring och hjälpte de stora talangerna Julien D’Ys och Orlando Pita. Jag flyttade från Paris till New York och i samma vända upptäckte jag min passion att arbeta med hårstyling inför fotograferingar och modevisningar.

Du har inlett ett samarbete med hårvårdsmärket Sunsilk, du har din egen kollection ”Sunsilk co-creations; Plumped Up Volume”. Hur gick det till?

  • Sunsilks folisofi passar min egen, där produkterna är enkla och ger en lösning på hårproblemen. När tillfället kom att tillsammans skapa en linje tillsammans, tog jag chansen.

Hur skulle du beskriva din personliga hårstil?

  • Jag gillar att kombinera bohemiskt med modernt. Mina döttrar inspirerar mig, de ger mig idéer på nya frisyrer!
  Rätt vård för ditt blonda hår