Idag finns det många foundations i handeln som lovar resultat med skimrande hy, täckande effekt och naturligt resultat. Det är inte lätt att veta vilka foundations som passar och vilka resultat man kan förvänta sig. Dock finns det några steg som inte bör uteslutas i konsten att lägga en snygg och hållbar makeup.

En perfekt makeup bas steg för steg

  1. Börja med din vanliga fuktcreme. Massera in fuktkrämen med fingertopparna över hela ansiktet. Det räcker med en ärtas storlek av krämen, att ha för mycket kräm kan ge ett påsigt och trött utseende.
  2. När fuktcremen är lagd är det dags för en primer. Det finns primers för både hud, läppar, ögonfransar och ögon. Samtliga syftar till att ge makeupen bättre fäste och förstärka dess effekt.
  3. En foundation är nästa steg. I rätt färg och konsistens är det denna produkt som slätar ut ojämnheter, döljer eventuella skönhetsfläckar och sätter lite färg på ansiktet. Det finns foundation i både flytande och i puderform. Det är viktigt att den är rätt för din hudtyp och färg. Fördela foundation i ansiktet med en borste eller pensel. Använd helst inte dina fingrar eller svampar då de genererar bakterier. Tvätta borsten en gång i veckan.
  4. Concealer används för att ljusa upp områden i ansiktet som är mörka. Concealern kan också fungera som en highlighter och dölja begynnande rynkor och veck. Dutta concealern under ögonen med ringfingrarna.
  5. Puder används för att matta blanka partier i huden och ”fästa” makeupen. En borste av naturmaterial ger bättre resultat än en svamp. Efter dessa fem steg har en bra grund lagts och makeupen bör hålla hela dagen. Ta gärna med lite puder i handväskan för att bättra på under dagen.
  Varför välja ekologisk hudvård