Hudcellerna byter ut sig själva snabbare än några andra celler i kroppen. Cellbildningen når sin höjdpunkt mellan midnatt och klockan 4. Huden beter sig annorlunda under dagen och natten och vi har därmed olika behov dagtid och nattetid.

Är nattkräm nödvändigt?

På dagen behöver huden skydd mot UV strålar och luftföroreningar medan huden repareras under nattsömnen då yttre påfrestningar är lägre. Vi behöver därför inte SPF skydd på natten, utan snarare aktiva ämnen och mer fett, som finns i en nattcreme.

Huden börjas åldras från 25 år och har sin topp vid 40 år. Börja använda nattcreme från 25 års ålder eller när du känner att huden är i behov av mer spänst och fasthet.

4 tips för bra ansiktsvård:

  • Gör rent din hud innan du använder nattkräm, på smutsig hy hjälper inget, snarare tvärtom.
  • Använd en nattcreme anpassad för din hudtyp som återfuktar huden på djupet .
  • Använd en nattcreme som är lätt i konsistensen men som är rik på vitaminer, fukt och näring.
  • Tänk på att krämen endast ska användas på natten då den innehåller aktiva ämnen som inte passar att använda utomhus och som kan göra din hud mer solkänslig och till och med orsaka pigmentförändringar i ansiktet.

Och kom ihåg att vi alla har olika hudtyper. Bara för att en kräm fungerar på din kompis ansikte betyder inte det att du kommer ha samma gynnsamma effekt. Be om professionell hjälp innan du köper din nattcreme!

  Varför välja ekologisk hudvård