Fettsugning är den teknik med vilken lokala fettdepåer tas bort med hjälp av tunna kanyler (rör) genom små snitt. Liposuction är också känd som sug lipectomy, fettsugning och SAL (sug hjälp lipectomy). Fettsugning har utförts i många år, men de mest betydande framstegen inom fettsugning tekniker har inträffat under de senaste två decennierna.

Nivån på säkerhet och effektivitet i fettsugning har dramatiskt ökat med ”förvätning” av fettvävnad med en lösning som ger lokalbedövning samt adrenalin, eller adrenalin, att tygla de fartyg som ingår i vävnaderna och väsentligt minska blödning under fettsugning kirurgi.

Vilka typer av fettsugning finns det?

De viktigaste fettsugning tekniker är SVULLEN fettsugning och fettsugning superwet, som båda utnyttjar infusion av blöta lösningar för att ge narkos och vasokonstriktion (krympning av blodkärlen).

De extra fettsugning reglerna följande SAL (sug fettsugning), PAL (power fettsugning), UAL (ultraljud fettsugning), VAL (vaser fettsugning), SmartLipoTM (laser fettsugning), SlimLipoTM (laser fettsugning) och andra. Fördelarna med dessa fettsugning modaliteter emulgerar fett under eller före fettsugning. Den laserfettsugning modaliteter avsåg att främja vävnad åtstramning, men effekterna ännu inte har slutgiltigt bevisats.

Vilka typer av anestesi används för fettsugning?

Fettsugning kan utföras med lokalbedövning (SVULLEN fettsugning eller superwet fettsugning) endast med IV sedering eller skymning anestesi, eller under narkos. Omfattningen av fettsugning och de områden som kräver behandling kommer att avgöra vilken typ av anestesi.

Vilka områden kan behandlas med fettsugning?

Fettsugning kan användas för att avlägsna fett från i stort sett alla områden av kroppen. Lår fettsugning, fettsugning mage, kärlek handtag fettsugning, flank fettsugning, rygg fettsugning, arm fettsugning, fotled fettsugning, haka fettsugning och fettsugning hals är alla vanliga. Bröst fettsugning kan även utföras i utvalda fall.

  Allt om bröst

Kan fettsugning behandla celluliter?

Fettsugning är utmärkt för att minska överskottet lokaliserad fettdepåer, och i allmänhet utjämning kropp kontur. Tyvärr är fettsugning en ofullkomlig lösning för celluliter. Fettsugning för celluliter enbart korrigerar sällan problemet, men i utvalda fall, följt av andra externa medel (såsom EndermologieTM, massage, VelaShapeTM eller andra), kan fettsugning spela en roll i celluliter minskning. En konsultation med en certifierad plastikkirurg rekommenderas att avgöra din kandidatur till celluliter behandling med fettsugning.

Finns det risker med fettsugning?

Fettsugning är ofta förenat med några blåmärken och svullnad, och är själv begränsad. Fettsugning Resultaten är oftast synliga genom 12 veckor från det fettsugning förfarande dag som går svullnaden. Ibland klumpar, knölar eller oegentligheter kan bli följden av fettsugning och kan kräva korrigerande operation. Fler ödesdigra komplikationer är extremt sällsynta, men måste beaktas innan man väljer att genomgå fettsugning operation. En grundlig diskussion om nytta, risker och alternativ och fettsugning med en certifierad plastikkirurg är absolut nödvändigt innan fettsugning kirurgi.

Vad är kostnaden för fettsugning?

Kostnaden för fettsugning varierar beroende på region behandlas (s), samt omfattningen och tiden under fettsugning kirurgi. Små områden kan behandlas för $ 1,500, och mer omfattande fettsugning av flera områden på kroppen kan kosta $ 9-10,000. Kirurgens arvode, anläggningsavgift och anestesi avgifter alla faktor i den slutliga kostnaden för Fettsugning förfarande baserat på dina behov och önskemål.

Kan fettsugning kombineras med andra förfaranden?

Fettsugning är mycket ofta kombineras med andra operation. Vanligast är fettsugning i kombination med bukplastik (bukplastik med fettsugning eller lipoabdominoplasty). Fettsugning kan utföras vid samma sammanträde med bröst plastikkirurgi eller ansiktsbehandling plastikkirurgi också.

  Förbättra din hjärnkapacitet

Kan min fett användas någon annanstans efter liposuction?

Fettceller från ett område av kroppen kan vara mycket säkert och effektivt sätt överföras till en annan genom att fett ympning (autolog fett överföring). Fettsugning görs ofta med hjälp av en sug maskin som kallas en aspirator. På grund av intensiteten i sug är fettsugning maskinen inte används, och fettet är första hand skördas med skonsam sugkraft med sprutor. När fettet skörden är tillräckligt, får fettsugning förfarandet fortgå med den fettsugning aspirator.

Vem är den bästa kandidaten för fettsugning?

Fettsugning är perfekt för kvinnor och män som är vid eller nära sina ideal kroppsvikt. Vid lättare vikter, fett celler i vår kropp upptar mindre utrymme och kan vara mer tillförlitligt och säkert bort av fettsugning tekniker. För att avgöra om fettsugning är rätt för dig, och i så fall vad fettsugning tekniker kommer att vara bäst, göra en fullständig utvärdering och grundlig diskussion med en certifierad plastikkirurg som har erfarenhet av kosmetisk kirurgi rekommenderas.