Intermittent fasta & Periodisk fasta

Periodisk fasta är en effektiv diet för dig som vill minska ditt kroppsfett, bygga muskler eller bara öka din allmäna hälsa. Intermittent fasta & periodisk fasta är en diet som har vuxit extremt snabbt de senaste åren på grund av dietens effektivitet när det gäller att hålla ett lågt kroppsfett oavsett om det gäller perioder när du ligger på kaloriöverskott vs underskott.

Periodisk fasta under en period när du fokuserar på att öka din muskelmassa och styrka dvs en period då du ligger på överskott så är PF den optimala dieten för att hålla fettet under kontroll.

Varianter av periodisk fasta

Leangains

Lean gains är en effektiv och mycket populär version av periodisk fasta som har en svensk grundare Martin Berkhan. Lean gains går ut på att du fastar under 16 timmar och äter under 8 timmar per dygn. Du får under dessa 8 timmar i stort sett äta och dricka vad du vill sålänge du uppfyller din planering av protein, fett, kolhydrater och kcalintag.

Till en början kan det ofta kännas tufft, fördelen är att kroppen ställer snabbt in sig efter den nya dieten; vilket resulterar i att du inte alls känner hunger och att du t.om kan bli mycket effektivare under de 16 timmarna som du fastar då du inte behöver tänka på mat.

Det optimala är att du förlägger din tid då du äter under eftermiddag och kväll; och sedan fastar under FM / Lunch så hamnar en stor del av tiden du fastar under tiden som du sover.

  Fettfria produkter

Eat Stop Eat

Eat Stop Eat innebär att du under två dygn varje vecka ska vara helt fastande. Du väljer själv vilka dagar som du ska fasta men för att göra det så enkelt som möjligt för dig så rekommenderas det ej att du placerar dessa dagar efter varandra då dieten kan bli onödigt tuff.

5:2-fastan

5:2-Dieten är en diet som har fått ett otroligt genomslag den senaste tiden. Det blev en snabbt växande diet då den var enkel och effektiv vilket är grunden i alla former av periodisk fasta. (EFFEKTIVITET)

5:2-Dieten går ut på att du under fem dagar per vecka; äter helt som vanligt för att sedan under två dagar per vecka; minsta ditt dagsintag drastigt genom att enbart äta två eller tre mycket små måltider.

För att du ska få ut maximalt av 5:2-Dieten så rekommenderar jag att du placerar dessa måltider på kvällarna; så du även får fastans fördelar under dessa dagar då en mindre måltid direkt vid uppvaknande kommer att bryta din fasta; så är det bästa att du går enligt exemplet i Lean Gains men istället endast under två dagar per vecka.

The Warrior diet

The Warrior Diet är den tuffaste formen av periodisk fasta. I denna typ av PF så ska din ätarföster endast vara maxiamalt fyra timmar per dygn; vilket innebär att du fastar under 20 timmar.

Varannandags-fasta

Med varranandags-fasta så ska du fasta 24 av 24 timmar; för att sedan efterföljande dygn äta enligt en normal kosthållning med frukost, lunch, middag och mellanmål.