Påsar under ögonen

Om du röker, har du fyra gånger så stor risk som ickerökare att känna dig trött efter en natts sömn, dessutom kan den nattliga nikotinabstinensen göra att du vrider och vänder på dig mer än en icke rökare, vilket kan ge upphov till märken i ansiktet efter kudden.

Rökning förstör ditt utseende

Ofräscha tänder

Om du vill ha vita, gnistrande Hollywoodtänder måste du fimpa idag! Nikotinet i cigaretterna kan ge fläckar på tänderna. Rökning gör att du löper större risk för alla typer av dentala problem, bland annat munhålecancer och tandköttsproblem. Tänk på de pengar du lägger på rökning, när du istället kan lägga dem på en tandblekning!

Tidigt åldrande och rynkor

Rynkor på en äldre kvinna eller man kan vara charmigt. Men rynkor ser allt annat än charmigt ut när de dyker upp på en relativt ung person som röker. Och dem kommer. Experterna är överens om att rökning påskyndar åldrandet. I genomsnitt ser en rökare 1,4 år äldre än en icke-rökare.

Gula fingrar

Nikotinet i cigarettrök kan inte bara göra dina tänder (och väggarna i ditt hem) gula, de ger också en missklädsam färg på händer och naglar. Om du söker på Internet kan du hitta ett antal husmorsknep för att ta bort det gula, inklusive citronsaft, blekmedel och stålull… vore det inte enklare och mindre smärtsamt att bara sluta?

Tunnare hår

Förutom rynkor så påverkas även håret negativt av rökning. Rökare har tunnare hår som tenderar att bli grått tidigare än ickerökarnas.

Rökning ger en slapp mage

Cigaretter kan hämma hungerskänslor och det är ofta som rökare har en lägre kroppsvikt än ickerökarna. Dock är det ofta så att rökare har mer synbara fettansamlingar än ickerökarna. Kroppsfettet samlas på mitten av kroppen och i slutändan kan det leda till exempelvis diabetes.

  God, snabblagad och nyttig frukost