Det som kallas silverschampo är ett schampo som är till för att neutralisera de gula och guldiga tonerna i håret. Alla som har en blond eller grå hårfärg kan använda silverschampo för att tona ner oönskade gula toner.

Man bör inte använda schampot för ofta, en gång i veckan brukar rekommenderas.

Frågor och svar om Silverschampo

Fråga: Jag är brunett, blir mitt hår ljusare med silverschampo?

Svar: Det bruna håret tar inte färg från silverschampot, du kan inte vänta dig ett ljusare resultat med silverschampo på brunt eller mörkt hår.

Fråga: Kan mitt hår bli missfärgat av silverschampo?

Svar: Låter man schampot sitta i för länge eller använder det för ofta kan håret börja skifta i lila och grått.

Fråga: Kan man färga ögonbrynen med silverschampo?

Svar: Nej det kan man inte.

Fråga: Sliter silverschampot mycket på håret?

Svar: Silverschampo sliter mer på håret än ett vanligt schampo. Håret kan kännas torrt efteråt. Man brukar rekommendera att använda schampot max en gång i veckan. Att använda hårinpackning efteråt är en bra idé.

Fråga: Hur ofta ska man tvätta håret med schampot och hur länge ska det sitta i?

Svar: Beroende på hårtyp och pigmenteringen av ditt hår kan användningsfrekvensen variera. Man får testa sig fram helt enkelt. Schampot kan du låta sitta cirka fem minuter. Skölj ur det noggrant.

Fråga: Kan man vara allergisk mot Silverschampo?

Svar: Ja man få en allergisk reaktion av silverschampo. Ta en klick schampo på insidan av armen 24 timmar innan du ska använda schampot i håret. Om ingen reaktion uppstår är du inte allergisk.

  Kvinnligt håravfall – varför tappar kvinnor hår?

Fråga: Hjälp! Mitt hår blev lila/grått av silverschampot! Vad ska jag göra?

Svar: Detta kan hända om man har ett mycket torrt och porröst hår eller om schampot suttit i för länge. Tvätta håret noggrant med ett vanligt schampo, använd sedan en inpackning. Efter ett par dagar går håret tillbaka till sin naturliga färg.

Fråga: Jag blonderade mitt hår hemma och resultatet blev katastrofalt! Allt är alldeles gult och orange! Hjälp, vad ska jag göra?

Svar: Silverschampot hjälper inte till att neutralisera de orangea tonerna, utan biter främst på de gula och guldiga tonerna i håret. Visst kan resultatet bli bättre, men gå till en frisör för att få hjälp med missfärgningen av håret.