Vad är för tidig utlösning?

De flesta doktorer håller generellt med o matt om du är oförmögen att ha sexuellt umgänge i mer än 2 minuter innan du får utlösning, så lider du av tidig utlösning. Det ska dock betonas att tidig utlösning är ett sexuellt problem som är väldigt svårt att definiera då de flesta män har deras egna personliga erfarenheter att använda som referenspunkt. Om du är osäker på om du lider av tidig utlösning, kan du genomgå en gratis konsultation och få ett svar från våra doktorer.

Tidig utlösning är vanligt, både bland unga och äldre män. Det uppskattas att så många som en av tre män lider av problemet någon gång under deras livstid. Tidig utlösning kan inträffa frekvent från tid till tid, beroende på ursprunget till problemet.

Vad är skillnaden mellan tidig utlösning och impotens?

Tidig utlösning och impotens är ofta associerade till varandra, eftersom de båda påverkar din erektion. Skillnaden mellan de båda är dock att impotens är en oförmåga att uppnå och bibehålla en erektion för att kunna genomföra ett samlag; medan tidig utlösning innebär att ett samlag avslutas på grund av en oförmåga att kontrollera ejakulationen.

Vad orsakar för tidig utlösning?

Fysiska orsaker för tidig utlösning

Ett antal olika medicinska problem kan orsaka tidig utlösning, såsom diabetes, MS, prostate problem, högt blodtryck och en under-aktiv sköldkörtel. Skador I bäckenområdet kan också leda till ejekuleringsproblem och visa läkemedel kan påverka tiden innan ejakulering.

Psykologiska orsaker för tidigt utlösning

Livslånga problem med tidig utlösning är i de flesta fall psykologiska. Man tror att en vikig del av problemet är att det är ett inlärt beteende, vilket relateras till tidigare sexuella erfarenheter. Andra psykologiska faktorer som kan leda till tidig utlösning är depression, stress, ouppklarade känslomässiga problem, och den förmoddligen vanligaste anledningen; orolighet och ängslighet.

Kan andra läkemedel orsaka tidig utlösning?

Det finns också en risk att ditt problem kan vara en biverkning från ett visst läkemedel du använder för att behandla ett orelaterat problem. Det bästa sättet att avgöra om läkemedlet du använder är roten till problemet är att prata med en doctor för att avgöra om det kan vara en potentiell biverkning. Du kan ta del av vår expertis genom att genomföra en konsultation online.

  Låter du mensen styra ditt liv?

Stor konsumering av alkohol och användande av partydroger kan också påverka tiden det tar innan utlösning under sex.

Kan tidig utlösning leda till hälsoproblem?

Om det lämnas obehandlat kan tidig utlösning ha en negative inverkan på ditt välmående och utgöra hinder för ett hälsosamt sexliv med din partner. Det rekommenderas då att prata med någon; antingen din partner eller en doktor, för att frigöra dig från den stress du utsätter dig för.

Behandlingar för Tidig utlösning

Det finns ett antal olika sätt att konfrontera sina problem med tidig utlösning. Enkla saker såsom att använda en tjockare kondom eller använda ”bedövnings-krämer” och bensokain kondomer (kondomer med en bedövande effekt). De fungerar som en mild bedövning och gör din penis mindre känslig vilket i längden gör att du varar längre.

Det finns också ett antal betendemässiga tekniker som kan användas för att förlänga tiden innan utlösning under sexuellaktivitet. Bland annat ”stopp och kläm” och ”start och stopp” metoden, som med fördel kan utföras med sin partner. Båda teknikerna hjälper dig att förlänga din uthållighet och ger dig mer kontroll över din ejakulering.

Lokalbedövande krämer

Om du lider av milda problem med tidig utlösning kan du använda en kräm som innehåller en liten dos av bedövningsmedel. Du smörjer in toppen på din penis, innan du har sexuellt umgänge. Krämen gör din penis mindre känslig och kan leda till längre samlag, men kan också minska njutningen i samband med sex, även om det inte alltid är fallet.

Kondomer med bedövande krämer

Det finns en del kondomer som innehåller en liten mängd med lokalbedövande medel, så att de inte orsakar en vaginal irritation. Kondomerna säljs världen runt med olika namn; och de kan hjälpa dig att bli kvitt tidig utlösning, speciellt vid nya sexuella kontakter. Det finns en liten risk för allergiska reaktioner av den bedövande krämen inuti kondomen.

  Mindre smärta med choklad

Klämtekniken

Denna självhjälp metod för att behandla tidig utlösning rekommenderas ofta för att förebygga tidigt klimax, och hjälper dig att stegvis få en bättre kontroll över din ejakulering. Själva övningen går till som så att du placerar din tumme på ena sidan av din erigerade penis, placera lång- och pekfinger på andra sidan. Pekfingret ska placeras precis ovanför kanten av ollonet, och långfingret precis under kanten. När du känner att du är nära utlösning, kläm lätt men bestämt mellan tummen och de två andra fingrarna.

Klämtekniken

Denna självhjälp metod för att behandla tidig utlösning rekommenderas ofta för att förebygga tidigt klimax; och hjälper dig att stegvis få en bättre kontroll över din ejakulering. Själva övningen går till som så att du placerar din tumme på ena sidan av din erigerade penis, placera lång- och pekfinger på andra sidan. Pekfingret ska placeras precis ovanför kanten av ollonet, och långfingret precis under kanten. När du känner att du är nära utlösning, kläm lätt men bestämt mellan tummen och de två andra fingrarna.

Sexuell terapi

Terapi erbjuder en säker och konfidentiell plattform där du kan dela med dig av känslomässiga problem som är relaterade till din sexualitet eller ditt förhållande; med hjälp av en utbildad rådgivare. Beroende på att orsaker till tidig utlösning oftast är psykologiska kan terapi vara till stor hjälp att förstå de bakomliggande orsakerna; du kan därefter ta itu med problemen på ett mer systematiskt sätt.

Om du är i ett förhållande kan du och din partner tillsammans genomgå sexuell par terapi. Det kan bli dyrt i längden, men i det långa loppet kan denna behandling hjälpa dig att överkomma de psykologiska faktorerna, såsom skuld, ängslighet och stress som är de största direkta faktorerna till tidig utlösning.

  Piffa upp kärlekslivet!

Nässprayer

En del använder Tramadol som en behanding av tidig utlösning på grund av att det fungerar på ett liknande sätt som SSRI, som påverkar hur seratoninet fungerar i hjärnan. SSRI är ett vanligt antidepressivt läkemedel som har visat sig ha signifikanta fördelar för män att kontrollera sin utlösning. Priligy är en SSRI, men speciellt utvecklad för att behandla tidig utlösning. Tramadol är ännu inte ansett säkert för denna typ av användning, tester utförs fortfarande för att avgöra dess lämplighet i detta behandlingsområde.

Receptbelagda läkemedel

Selektiva serotoninåterupptags hämmare (SSRI) har visat sig fördröja utlösningen bland de flesta män. Vissa korttidsverkande versioner har tillverkats specifikt för detta syfte och beroende på att det är korttidsverkande, kommer de inte att fungera som antidepressiva. Ett exempel på SSRI är Priligy, som kan beställas hos oss efter genomförande av konsultation.

Finns det några receptbelagda läkemedel jag kan använda?

Män som lider av tidig utlösning kan ansöka om ett recept för Priligy dapoxetin tabletter. Läkemedlet är en unik behandling för män som lider av tidig utlösning. Priligy kan tas när som helst under dagen; minst 30 minuter innan sexuellt umgänge, för att förlänga den sexuella prestationen och uthålligheten. Tillgängliga doseringar är 30mg och 60mg. Det rekommenderas att alltid börja med 30mg dosering. I undersökningar har priligy visat sig att förlänga tiden innan utlösning med upp till 200-300%, med minimala biverkningar för användaren.

Kan jag behöva en operation?

Operationer är väldigt sällan rekommenderade för att behandla tidig utlösning, särskilt eftersom de största anledningarna är psykologiskt orsakade. Istället bör du använda dig av terapi, såsom par-terapi eller psykosexuell-terapi. Att kommunicera med din partner eller en specialist inom området är extremt hjälpsamt för att korrigera psykologiskt orsakde problem till tidig utlösning. Ofta är en kombination av receptbelagd medicinering och terapi den bästa lösningen.