Det är mycket att tänka på om övervikt ska kunna bli normalvikt. Speciellt om du vill slippa jojo-bantning och gå upp det du förlorat igen. De följande råden bör du hålla i huvudet om det är en lägre vikt du vill uppnå.

Bästa sättet att gå ner i vikt

Undvik de följande misstagen:

  1. Att låta bli att dricka vatten eftersom det får din kropp att svälla. Helt fel! Drick mycket vatten eftersom det är nyttigt och dessutom fyller magen. På så sätt håller du dig mätt längre.
  2. Att inte äta frukt eftersom de innehåller en del socker. Dålig idé! Frukt är perfekt ersättning för godis samtidigt som de innehåller mängder av vitaminer och fibrer.
  3. Att anstränga dig för att äta upp allt på tallriken. Tvärtom! Ät långsamt och bara så länge som du är hungrig.
  4. Att gå och handla när du är hungrig. Undvik alltid att handla innan du har ätit. Vänta tills precis efteråt så att du är mätt och gör färre impulsinköp och känner dig mindre lockad av allt som är fett och sött.
  5. Att äta fort så att kalorierna inte hinner sätta sig. Totalt fel! Ät långsamt så hinner magen uppfatta att du är mätt tidigare och på så sätt kan du undvika att proppa dig full.
  6. Att dricka massor av läsk och juice. Låt bli! Sockriga drycker ökar bara på din aptit samtidigt som sockret bara är ”tom” energi.
  7. Att tillåta dig vin och sprit. Kan inte bli värre! Undvik det helt!
  8. Att hoppa över frukosten. Inte smart! Frukosten är dagens viktigaste mål och lägger grunden för hela dagen. I vanliga fall omsätts alla kalorier du äter till frukost och inget lagras, så ät ordentligt!
  9. Att skippa vitaminer, kosttillskott och andra bantningshjälpmedel eftersom de bara får dig att öka i vikt. Fel! Låt vitaminer och kosttillskott hjälpa dig och se till att du inte utvecklar några bristsjukdomar medan du ska banta.
  10. Att undvika stärkelserika livsmedel som bröd, potatis, pasta och ris helt och hållet. Ingen bra idé. Du kommer bara att bli så hungrig att du ”ger upp” och ger efter för sötsaker och feta delikatesser.
  Fördel med benträning