Vad är egentligen ekologisk hudvård?

Att välja ekologiska hudvårdsprodukter betyder inte bara att vårda den mest känsliga hud utan även att hjälpa till att minska giftig påverkan på kroppen från omgivningen. Växter som odlas ekologiskt ger dem renaste oljorna och extrakten, fria från ogräsgifter och bekämpningsmedel. Forskare är idag överens om att upp till 60% av de hudvårdsprodukter vi smörjer oss med absorberas av huden. Detta är kunskap sprungen ur användningen av nikotin- och hormonplåster.

Ekologisk hudvård – verkar gott för dig och miljön

Att använda ekologiska varor betyder även att du bidrar till en hållbar framtid för vår miljö. Det är ingen hemlighet att ekologisk odling gynnar den biologiska mångfalden, orsakar mindre koldioxid och färre giftiga utsläpp såväl som en mindre farlig sophantering.
Att välja ekologiskt är alltså ett sätt att ta hänsyn till sig själv, till andra människor och till vår miljö – och med ditt ställningstagande hjälper du oss att lämna endast en förnimmelse av spår från vår tid till kommande generationer.

För den miljömedvetna är det ett självklart val att välja ekologiska hudvårdsprodukter. Det är produkter utvecklade på naturliga råvaror från naturen som dessutom produceras på ett miljövänligt sätt.

Fördelar med ekologisk hudvård

När du väljer ekologiska hudvårdsprodukter stödjer du miljön och de människor som arbetar med att producera produkten. Du vet även att den produkt du använder och smörjer in din kropp med innehåller naturliga råvaror utan kemiska tillsatser. Detta innebär att inga onaturliga färgämnen och luktämnen tillförts produkten. Produkten innehåller på en naturlig väg de vitaminer och ämnen som är bra för huden. Produkten är fri från allergiframkallande ämnen och är inte testade på djur.

  Akne — orsak, symtom och behandling

”Vanliga” hudvårdsprodukter kan innehålla råvaror som mineraloljor, vaselin eller parafin som egentligen inte vårdar huden. De saknar de viktiga vitaminerna A, D och E, samtidigt som de lägger sig som en hinna på huden och täppar igen hudens porer. Detta innebär att huden inte längre andas lika bra; och därmed att den inte heller ges möjlighet att självläka. Tyvärr kan många av de kemiskt framtagna hudvårdsprodukterna ha en negativ påverkan på huden på längre sikt men även ha en negativ miljöpåverkan.

Ekologiska hudvårdsprodukter produceras på naturliga ämnen från växtriket. Ämnen som i sig själv innehåller vitaminer och som är skonsamma mot huden. En bra investering för att din hud skall må bra och hålla sig fräsch länge är en daglig användning av ekologiska hudvårdande produkter.